Lightspeed Systems COPPA-kennisgeving

Kennisgeving: verzameling, gebruik en openbaarmaking van persoonlijke gegevens van studenten

Lightspeed Systems voldoet aan de Children's Online Privacy Protection Act, ook wel bekend als 'COPPA'.

Deze kennisgeving beschrijft onze praktijken met betrekking tot het verzamelen, gebruiken en vrijgeven van persoonlijke informatie van kinderen onder de 13 jaar. Ons beperkte gebruik van deze informatie wordt hier en in detail beschreven in Lightspeed Systems Privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden dat beschrijft onze toewijding aan elke school en schooldistrict ("school") waarmee we samenwerken. We geven deze kennisgeving aan u als een ambtenaar die bevoegd is om namens uw school op te treden.

Door u te registreren voor een account, akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden en andere bindende overeenkomsten, of door te betalen aan Lightspeed Systems, stemt uw school ermee in dat wij deze informatie verzamelen zodat we de Lightspeed Systems-service kunnen leveren. COPPA stelt onderwijsinstellingen in staat om in bepaalde onderwijscontexten op te treden als oudervertegenwoordiger. Dit wordt uiteengezet in het document van de Federal Trade Commission met de titel "Voldoen aan COPPA: veelgestelde vragen"(behandeld in sectie N over "COPPA en scholen").

1. Persoonlijke gegevens van studenten die we verzamelen

Lightspeed Systems kan persoonlijke informatie van studenten verzamelen die wordt verstrekt door scholen en ouders / verzorgers, waaronder:

 • Informatie die het account en de contactgegevens van de student identificeert, zoals een unieke SIS-gebruikers-ID, gebruikersnaam, voor- en achternaam of e-mailadres; en
 • Informatie die de school en het district, het klasniveau, de klas, de groep en de ouders / verzorgers van de leerling identificeert.

Lightspeed Systems kan ook persoonlijke gegevens van leerlingen verzamelen wanneer een leerling gebruikmaakt van door de school beheerde accounts en apparaten die door de school worden verstrekt, waaronder:

 • Informatie die betrekking heeft op het door de school beheerde account van de leerling, waaronder mogelijk (afhankelijk van de momenteel geselecteerde Lightspeed-systeemservices van een school) identificatiegegevens en andere informatie die nodig is om een leerling te koppelen aan een bepaald apparaat, account, instellingen, klaslokaal, groep en / of ouders / verzorgers;
 • Informatie die betrekking heeft op de activiteit van de student, waaronder mogelijk (afhankelijk van de momenteel geselecteerde Lightspeed-systeemservices van een school) chats, opnamen van videoconferenties (inclusief video's van deelnemende studenten en chats die deel uitmaken van een videoconferentie), IP-adres, browsegeschiedenis, zoekgeschiedenis , applicatiegebruik en online inhoud;
 • Informatie die de geografische locatie van apparaten identificeert; en
 • Informatie die de integratie van de Lightspeed-systeemservices met andere schoolsoftware mogelijk maakt (als de school dergelijke integraties aanbiedt), zoals unieke identificatiegegevens (bijv. Google-klasidentificatie om een leerling met zijn / haar klaslokaal te verbinden) en andere integratie-informatie.

Houd er rekening mee dat de verzamelde informatie kan veranderen als uw school nieuwe functies en Lightspeed-systeemservices gaat gebruiken.

2. Gebruik van door ons verzamelde studenteninformatie

We kunnen de persoonlijke gegevens van een student gebruiken om:

 • Het leveren, analyseren en verbeteren van de diensten en voor legitieme educatieve doeleinden waar de school om vraagt volgens de bestaande contractuele overeenkomst en zoals vermeld in onze Privacybeleid, waaronder mogelijk het beperken van de toegang tot bepaalde websites en het waarschuwen van scholen voor online-inhoud die door studenten wordt bekeken;
 • De functies en functionaliteit van de Lightspeed-systeemservices beheren, onderhouden en leveren, inclusief klantenservice, ondersteuning en facturering;
 • Communiceer met scholen en ouders / verzorgers, stuur meldingen en reageer op vragen; en
 • Informatie uitwisselen en aanverwante diensten aanbieden, zoals lidmaatschap van gebruikersgroepen en evenementregistratie.

We kunnen niet-persoonlijke informatie (informatie die op zichzelf geen directe associatie met de identiteit van studenten toelaat) gebruiken, overdragen en vrijgeven voor enig wettig doel. We kunnen bijvoorbeeld informatie over het gebruik van de Lightspeed Systems-services verzamelen en gebruiken om ons te helpen begrijpen welke onderdelen van onze services het meest interessant zijn voor een school. Geaggregeerde gegevens worden als niet-persoonlijke informatie beschouwd.

Lightspeed Systems zal geen persoonlijke informatie van studenten verkopen of direct proberen te profiteren van dergelijke informatie. We zullen geen persoonlijk identificeerbare informatie van studenten gebruiken om advertenties of marketing op studenten of iemand anders te richten, om een profiel over een student te verzamelen voor een niet-educatief doel, of voor doeleinden die verboden zijn door de Family Educational and Privacy Rights Act ("FERPA" ) of toepasselijke staatswet.

3. Aan wie we studenteninformatie verstrekken

Lightspeed Systems kan de persoonlijke gegevens van studenten delen met:

 • Bedrijven of derden waarbij Lightspeed Systems is aangesloten om een transactie of dienst te faciliteren die de School heeft geïnitieerd of aangevraagd;
 • Agenten en serviceproviders die namens ons optreden om onze services te ondersteunen, zoals technologiediensten (bijv. Webhosting- en analysediensten);
 • Anderen, zoals ouders, leerkrachten, beheerders of ander schoolpersoneel onder leiding van de school of om de service te vergemakkelijken die de school heeft geïnitieerd of aangevraagd (afhankelijk van de momenteel geselecteerde Lightspeed-systeemservices van een school);
 • Toestemming van (of op aanwijzing van) een ouder, voogd of in aanmerking komende student;
 • Een derde partij in verband met of tijdens onderhandelingen over een bedrijfsoverdracht, in welk geval de ontvanger onderworpen zal zijn aan dezelfde verplichtingen; en
 • Derden, zoals wetshandhavers, eerstehulpverleners, staats- of federale meldingsinstanties, zoals het National Center for Missing and Exploited Children, of andere functionarissen ('Overheidsfunctionarissen') wanneer dit wettelijk vereist is of wanneer dit wordt opgelegd door onze interne escalatiebeleid, dat naar eigen goeddunken kan worden gewijzigd, of wanneer we te goeder trouw geloven dat het nodig is om te voldoen aan een wettelijk, wetshandhavings- of regelgevingsproces, zoals om te reageren op een bevel, dagvaarding, gerechtelijk bevel, of andere toepasselijke wet- en regelgeving; actie ondernemen in verband met een noodsituatie op het gebied van gezondheid of veiligheid; onze overeenkomsten af te dwingen of toe te passen, inclusief onze Gebruiksvoorwaarden​of bescherm Lightspeed Systems, onze gebruikers, klanten of anderen.

4. Toestemming

Zoals vermeld in Lightspeed Systems ' Gebruiksvoorwaarden, Lightspeed vertrouwt op toestemming verkregen van de school, die optreedt als een agent van de ouder of wettelijke voogd van de studenten van de school, zoals toegestaan door COPPA, voor het gebruik van de Lightspeed Systems-services in verband met studenten jonger dan 13 jaar. Door te registreren voor een account, akkoord te gaan met de gebruiksvoorwaarden en andere bindende overeenkomsten, of door betaling in te dienen bij Lightspeed Systems, vertegenwoordigde en garandeerde de school dat zij alle toestemmingen heeft verkregen die vereist zijn onder de toepasselijke wetgeving. De school moet alle toestemmingen in ons bestand bewaren en deze aan ons verstrekken als we daarom vragen.

5. Toegang tot, correctie en verwijdering van studentgegevens en hoe u contact met ons kunt opnemen

Lightspeed Systems ondersteunt de mogelijkheid van scholen om persoonlijk identificeerbare informatie van studenten in te zien, te corrigeren en te verwijderen. In veel gevallen kan de School via de diensten zelf aan de aanvraag voldoen. Als alternatief, als je vragen of opmerkingen hebt over deze kennisgeving, of als de school de informatie van de student wil inzien, corrigeren of verwijderen namens de school of op grond van verzoeken van ouders / voogden in overeenstemming met COPPA (of in overeenstemming met FERPA of andere toepasselijke wetten), neem dan contact met ons op via [email protected]. U kunt ook telefonisch of per mail contact met ons opnemen.

Lightspeed Systems
Let op: Privacyafdeling
12013 Fitzhugh Rd.
Austin, TX 78736, VS
Telefoon: 1-737-205-2500

screenshots op desktop en mobiele apparaten voor software voor afstandsonderwijs

Hier is een demo, over ons

Doe je nog steeds je onderzoek?
Laat ons helpen! Plan een gratis demo met een van onze productexperts om al uw vragen snel beantwoord te krijgen.

man zit aan bureau op laptop en kijkt naar Lightspeed Filter-dashboard

Welkom terug!

Op zoek naar prijsinformatie voor onze oplossingen?
Laat ons weten wat de vereisten van uw district zijn en we maken graag een offerte op maat.

Herontdek het geïnspireerde en interactieve klaslokaal voor leren op afstand, hybride en persoonlijk. Lightspeed Classroom Management™ geeft docenten realtime zichtbaarheid en controle over de digitale werkruimten en online activiteiten van hun leerlingen.

 • Zorg ervoor dat alle studenten alleen het juiste online curriculum gebruiken, precies wanneer ze het zouden moeten gebruiken.
 • Duw doorgelichte curriculumlinks tegelijkertijd naar alle studenten.
 • Blokkeer ongepaste of afleidende websites en apps.

Zorg voor schaalbaar en efficiënt beheer van leerapparatuur. Het Lightspeed Mobile Device Management™-systeem zorgt voor veilig en beveiligd beheer van leermiddelen voor studenten met realtime zichtbaarheid en rapportage die essentieel zijn voor effectief afstandsonderwijs.

 • Een gecentraliseerde, cloudgebaseerde oplossing voor oneindig schaalbare apparaat-, applicatie- en beleidscontroles
 • Selfservice-app-bibliotheek, waar docenten en studenten
  kan toegang krijgen tot goedgekeurd curriculum en leerhulpmiddelen en deze installeren
 • Implementeer, wijzig en trek honderden beleidsregels en educatieve applicaties op afstand in, terwijl de typische downtime en kosten worden verminderd

Voorkom zelfmoorden, cyberpesten en schoolgeweld. Lightspeed Alert™ ondersteunt districtsbeheerders en geselecteerd personeel met geavanceerde AI om potentiële bedreigingen te detecteren en te melden voordat het te laat is.

 • Menselijke beoordeling
 • Realtime waarschuwingen die tekenen van een potentiële dreiging signaleren
 • Snel ingrijpen voordat zich een incident voordoet.
 • Activiteitenlogboeken bieden inzicht in online activiteiten voor en na een gemarkeerde gebeurtenis

Bescherm studenten tegen schadelijke online inhoud. Lightspeed Filter™ is de best-in-class oplossing die fungeert als een solide barrière tegen ongepaste of illegale online inhoud om de online veiligheid van studenten 24/7 te garanderen.

 • Aangedreven door de meest uitgebreide database in de branche, gebouwd door 20 jaar webindexering en machine learning.
 • Zorgen voor CIPA-compliance
 • Blokkeer miljoenen ongepaste, schadelijke en onbekende sites, afbeeldingen en video's, waaronder YouTube
 • Houd ouders op de hoogte met het Lightspeed Parent Portal™

Krijg volledig inzicht in het online leren van studenten. Lightspeed Analytics™ geeft districten robuuste gegevens over de effectiviteit van alle tools die ze implementeren, zodat ze een strategische benadering van hun technologiestack kunnen volgen en de rapportage kunnen stroomlijnen.

 • Volg de adoptie en gebruikstrends van onderwijstechnologie, elimineer redundantie en verhoog de ROI
 • Monitor app- en contentconsumptie om vroege acceptatie en effectief gebruik te vergemakkelijken
 • Risico's beoordelen met inzicht in de privacy van studentengegevens en naleving van de beveiliging